Itä-Suomen koulu juhli 20-vuotisjuhlapäiväänsä torstaina 4.5. Juhla pidettiin Lappeenranta-salissa perinteitä kunnioittaen.


Juhla alkoi klo 14. Paikalla oli ISK:n peruskoululaisia, opettajia ja lukiolaisia sekä kutsuvieraita. Juontajina toimi kaksi peruskoulun oppilasta. Ensimmäisen puheen piti tavanomaisesti rehtori. Toinen puheenvuoro oli kansanedustaja Anneli Kiljusella, joka muisteli oman poikansa taivalta Itä-Suomen koulussa sen alkuaikoina. Puheessaan hän korosti myös venäjän kielen taidon tärkeyttä Itä-Suomessa.

Puheita pitivät myös perusopetusjohtaja Mari Routti sekä Venäjän suurlähetystön ja Venäjän rauhansäätiön edustajat. He puhuivat muun muassa siitä, kuinka tärkeää on, että Venäjän ja Suomen välit pysyvät hyvinä.


Viimeisen puheen piti entinen Itä-Suomen koulun oppilas ja nykyinen tekniikan tohtori Janne Parkkila. Hän ei ollut itse valitettavasti päässyt paikalle, joten hän oli kuvannut etukäteen videopuheen, joka näytettiin salin näyttämöllä valkokankaalta. Videossa Parkkila kertoi omasta kokemuksestaan koulussamme ja vertasi sitä siihen, millainen ISK nykyään on. Kaiken kaikkiaan koulumme sai vain positiivista palautetta ja kiitosta useilta puhujilta.

Puheenvuorojen välissä esiintyi mm. Viipurilainen tanssiryhmä, alakoulun Metkukuoro sekä lukion 1. vuosikurssin Sharon Nikkari ja Daria Akkuratova laulu- ja tanssiesityksellään.

Toimittaja: 
Oscar Arminen
Kuvat: 
Oscar Arminen

Avainsanat: